

הבודהה חי בהודו לפני 2,500 שנים, והביא לעולם תורת מודעות שנחשבת לגישה התרפויטית הראשונה בעולם. הוא שאל מדוע אנשים סובלים ואיך אפשר לרפא אותם מן הסבל, וכתשובה יצר פילוסופיה הרלבנטית לימינו אנו, כפי שהיתה רלבנטית במאה החמישית לפני הספירה, שכן, מבנה נפש האדם לא השתנה מאז ועד היום.
לאדם הפשוט באסיה היה קשה להישאר אחוז בפילוסופיה מופשטת ועם השנים הפך הבודהיזם לדת עממית שבמרכזה פולחן סביב דמותו של הבודהה. למערב הגיע הבודהיזם במהלך המאה העשרים, ומה שהגיע היה בעיקר הזרם של הזן-בודהיזם שהוא נאמן למקור הפילוסופי, שואל שאלות לגבי טבע האדם, מהותו והתנהלותו בחיים. תוך זמן קצר הפך הזן-בודהיזם להיות הפילוסופיה האסייתית הנפוצה והפופולארית ביותר במערב. תורות מודעות רבות במערב נשענות על הבסיס הבודהיסטי, ופסיכולוגים רבים משתמשים היום בבודהיזם כשיטת טיפול להעלאת המודעות אצל מטופליהם.
במפגש זה נעסוק במקור הבודהיזם , על הפילוסופיה, על הדמיון והזהות ליהדות ולקבלה ועל הרלבנטיות שלה לחיינו שלנו היום. אנסה לתת זווית ראיה חדשה להסתכלות על חיינו, מטרתם, מהותם והיכולת שלנו לעצב אותם.
איילת אידלברג היא אנתרופולוגית, חוקרת תרבויות ודתות של מזרח אסיה. מרצה, צלמת, כתבת ומדריכת טיולים. עורכת מסעות בעולם החומר ובעולם הרוח.