ד"ר לירז מרגלית- איך כלכלה התנהגותית יכולה לעזור לנו לקבל החלטות טובות יותר (חלק א')
הפילוסופיה העומדת מאחורי הסדנה שפיתחנו היא שמדע ופתרון בעיות יצירתי הולכים יד ביד. באמצעות פישוט של מודלים התנהגותיים לתובנות קלות ליישום, אתם יכולים כבר היום לקבל את הכלים הנחוצים ולהניע משתמשים לפעולה באופן מיידי.
בחלק זה של הסדנה נדבר על דמוקרטיה, שכנוע, פופוליזם, פייק ניוז, תקינות פוליטית, קנאה, עקרון ההפרכה, רשתות חברתיות, מגדר ואפילו נתחרה בשימפנזים בחידון ידע.
בחלק זה נלמד:
– כיצד לעשות שימוש במנגנונים הפסיכולוגיים והטריגרים הרגשיים של האדם השני כדי להצליח בתהליכי שכנוע ומשא ומתן.
– כיצד לעשות שימוש במודלים מתחום הכלכלה ההתנהגותית כדי לעצב את התנהגותנו ולהגיע לתוצאות מהירות.
– הנבת הטריגרים הפסיכולוגיים המודעים והלא מודעים המניעים לפעולה.
– כיצד להשפיע באופן יעיל כדי להשיג את התוצאה הרצויה.
– איך ניתן לעשות שימוש ברגשות שלנו ושל אחרים כדי לייצר שינוי.
– כיצד ניתן לנצל את עיקרון ה-Nudge – דחיפה קלה כמעט בלתי מורגשת כדי לגרום לאחרים.
11:00-12:30
ד"ר חיים שפירא- הזמנה לתורת המשחקים
מה זאת תורת המשחקים? בסדנה עם ד"ר חיים שפירא נלמד על שיווי המשקל של נאש, על משחקים סימטרים ואי-סימטריים, על דילמת האסיר והטרגדיה של דילמת האסיר ועל טרגדיה של נחלת הכלל.
13:15-14:30
ד"ר חיים שפירא- עקרונות המשא ומתן, משחקים ועסקים
בחלק זה של הסדנה נלמד על משחק האולטימטום ומשחק הדיקטטור, על פרדוקס הסחטן ועשרה עקרונות בניהול משא ומתן, יחד עם עיצוב אסטרטגיות ומבט חדש על עסקים ואנשים.
15:00-16:00
ד"ר לירז מרגלית- איך כלכלה התנהגותית יכולה לעזור לנו לקבל החלטות טובות יותר (חלק ב')
מהם חוקי המשחק במאה ה21? בעולם שבו כלום כבר לא ברור, יש דבר אחד ודאי - חוקי המשחק השתנו.כיצד מתנהלים במציאות שבה יש קושי להבחין בין אמת לשקר, שבה לתחושות יש ערך גבוה יותר מעובדות ושבה אמינות נמדדת על פי מספר הלייקים שקיבל הפוסט? המתמטיקאי ד״ר חיים שפירא והפסיכולוגית ד״ר לירז מרגלית ייקחו אותנו למסע
מרתק שמפריך דברים רבים שחשבנו על האופן בו העולם פועל. נבין מדוע אנשים פועלים בניגוד גמור לחוקי הכלכלה הקלאסית וכיצד קורה שקל יותר להאמין בפייק ניוז מאשר לבדוק עובדות. ננסה להבין מדוע אנשים חייבים לתת מקום לרגשות ולתחושות של הצד השני וכיצד לקבל החלטות באמצעות מודלים בתחום הכלכלה ההתנהגותית ופסיכולוגיה.