"דע לך, שכל הקלקולים באים משימוש קלוקל במילים. המחשבה צריכה מילים בשביל לצאת לעולם, למרות שהשפה והמילים נתפסות כאוויר לנשימה. כל המפעל העצום של האדם יוצא ממילים וחוזר למילים, הכל תלוי במי שעושה ואיזה שימוש במילים."
הפקולטה לכתיבה – סדרת מפגשים עם נבחרת ענקי הספרות העברית. בואו לפגוש את המאסטרים שיקנו לכם כלים נכונים ומדויקים לכתיבה.
מהיכן מתחילים, איך בוחרים את השפה הנכונה, מה בין מילה לרגש, כיצד הופכים זכרון לפרוזה, ואיך הופכים סיפור בנאלי ויומיומי לטקסט שירתק אלפי אנשים?
כל זאת ועוד בפקולטה לכתיבה:
קורס כתיבה – סדרת מפגשים עם נבחרת אמני המילים הגדולים של השפה העברית.
הקורס יעבור אונליין באמצעות פלטפורמות השידור של סקרינז לייב. מערכת טכנולוגית מתקדמת הכוללת צילום וסטרימינג איכותיים במיוחד, נגן HD מתקדם עם סאונד איכותי ומערכת אינטראקטיבית עם הקהל.
המפגשים יערכו בימי שני החל מה-23.11, בשעות 19:00-21:00
שימו לב, לאחר השידור יישלח אליכם קישור של הקלטת הוידיאו של המפגש. כך תוכלו לחזור על החומר הנלמד או להשלים את השיעור במידה ונאלצתם להעדר.
אתגר קרת | רענן שקד | אורלי קסטל-בלום | דורית רביניאן | דודו בוסי
ד״ר גדי טאוב | ד״ר יניב איצקוביץ | נעה ידלין | גבי ניצן
רענן שקד
23.11 | יום שני - 19:00-21:00
כתיבה בגוף ראשון: לכתוב את עצמך
איך הופכים סיפור חיים בנאלי ויומיומי ככל שנדמה לנו שהוא לטקסט שירתק אלפי אנשים? איך כותבים פוסט, סיפור, רומן, ממואר או אוטו-פיקשן בגוף ראשון באופן שיהיה לגמרי שלך ולא דומה לשום דבר קודם? נדבר על שלושה עקרונות הכרחיים, על איפה מתחבאים כל הסיפורים האישיים הראויים, ובעיקר על איך להפוך לגירסה של עצמנו שקהל גדול ירצה לחזור ולקרוא שוב ושוב.
סופר, תסריטאי, עיתונאי ועורך. שימש כעורך ראשי של מגזין "בלייזר", בעלטור במוספים "7 ימים" ו-"7 לילות", ,כתב מגזין בעיתון ועורך מוסף '24 שעות' של ידיעות אחרונות. הוציא לאור שלושה ספרים ומלמד בבית הספרלכתיבה 'סדנאות הבית' יחד עם עומר ברק.
דודי בוסי
30.11 | יום שני - 19:00-21:00
מזכרון לפרוזה
כל אחד מאיתנו הוא ספר פתוח. אנחנו נושאים עמנו את הזכרונות שעיצבו את האדם שעומד היום מול המקלדת. אולם זכרון גולמי ואישי אינו ספרות. במפגש נכיר את תהליך העיבוד ההכרחי על מנת להפוך זכרון אישי לפרוזה שעומדת בפני עצמה. הרחקה, עיצוב, התאמה לעיניים זרות, עיבוי הדמויות ועיצוב זהותו של המספר, כל אלו שלבים בתהליך הארוך במהלכו חוויה אישית רחוקה, תהפוך לפרוזה נגישה ומובנת, מבלי לאבד את המטען הרגשי שהופך אותה לחשובה כל כך.
סופר, עיתונאי, שחקן, תסריטאי ומנחה סדנאות כתיבה. זוכה פרס עם עובד ופרסראש הממשלה. שניים מספריו עובדו לסרטים באורך מלא והוצגו בארץ ובעולם.
אתגר קרת
7.12 | יום שני - 19:00-21:00
מרעיון לסיפור
מכל הסיפורים בעולם, מהו הסיפור שהכי כדאי לספר? מדוע חשוב שנאהב את כל הדמויות שאנו יוצרים, מה המקום הטוב ביותר להתחיל בו סיפור למי כדאי לתת לקרוא מיד אחריי שסיימנו אותו? והאם הסיפור נכתב עבור הקוראים או עבורנו?
סופר, תסריטאי, מחזאי, משורר, פיזמונאי וקומיקסאי. הוא מהסופרים העבריים המתורגמים בהיסטוריה, ספריו ומאמריו תורגמו ל37 שפות והם מוכרים ומוערכיםברחבי העולם. זוכה פרס ספיר, פרס ניומן, פרס ראש הממשלה, אביר מסדרהאמנויות והספרות הצרפתי והוא פרופסור חבר באוניברסיטת בן-גוריון.
דורית רביניאן
14.12 | יום שני - 19:00-21:00
כתיבה אפקטיבית
מהו נושא הליבה, הרעיון המרכזי, שאותו אנחנו מבקשים לפתח בסיפור, איך כותבים את הפואטיקה של הבנאלי מבלי ליפול לבנאליות, למה הקונפליקט הוא תמיד לב-ליבה של הדרמה? ומהי כתיבה אפקטיבית?
סופרת ותסריטאית. זוכת פרס וינר, פרס אורד וינגייט, פרס ראש הממשלה, פרסברנשטיין ופרס אקו"ם. סרט שהופק לפי תסריט אותו כתבה זכה באוסקר הישראלי. ספריה תורגמו ל18 שפות.
נעה ידלין
21.12 | יום שני - 19:00-21:00
איזהו הגיבור? איך בונים דמות
איך בונים דמות משכנעת? מה בין דמות ספרותית ודמות בשר ודם? מה מקומם של חומרים מהמציאות שסביבנו בבניית דמות, ומה חלקו של הדמיון? מפגש סביב הדבר האחד שבלעדיו אין סיפור: דמות חד פעמית.
נעה ידלין היא סופרת, תסריטאית, עיתונאית ומרצה לכתיבה יוצרת. כלת פרס ספיר לספרות לשנת 2013 על ספרה "בעלת הבית", ומועמדת לפרס ספיר לשנת 2017 על ספרה "שטוקהולם"..הספר עובד לסדרת טלוויזיה, שנכתבה גם היא על ידי ידלין.
ד"ר גדי טאוב
28.12 | יום שני - 19:00-21:00
מפרוזה למסך הגדול
איך מספרים סיפור בשני ממדים? פעם בפרוזה – באמנות של מילים כתובות, ואז דרך המסך – באמנות ויזואלית של קולנוע וטלוויזיה. מה ההבדל בין תסריט לספר? איך משתנה בריאת העולם הסיפורי? מה ההבדל בין סופר לתסריטאי ואיך הכותב מביט בסיפור כבמאי קולנוע. השוני בין העולמות והתהליך המורכב שבהפיכות סיפור כתוב כפרוזה – לעיבוד איכותי על המסך הגדול.
ד"ר גדי טאוב הוא תסריטאי וסופר, ד"ר להיסטוריה ומרצה בכיר באוניברסיטה העברית בירושלים. כסופר טאוב כתב בשנת 2009 את הספר 'אלנבי' שהפך מאוחר יותר לסדרה בערוץ 10, את ׳נגד בדידות׳ ב2011 וגם ספרי ילדים ביניהם׳המכשפה מרחוב מלצ'ט 3׳ שזכה בפרס זאב לספרות ילדים ונוער לשנת תשס"א.
ד"ר יניב איצקוביץ'
4.11 | יום שני - 19:00-21:00
השפה הספרותית
חומר הגלם הבסיסי ביותר עבור כל כותב הוא השפה. מציאת התחביר המדויק ליצירה שלכם היא כנראה המלאכה הכי מורכבת וחשובה במעשה הספרותי. איך בונים עולם באמצעות מילים, איך מייחדים לשון לכל דמות, האם כדאי לכתוב בשפה רזה או עשירה? ובכלל, איך יוצרים פואטיקה ייחודית ליצירה שלכם?
סופר, פילוסוף ומרצה. ד"ר לפילוסופיה וזוכה פרס ראש הממשלה, פרס עגנון, פרס רמת גן, פרס קרן עם הספר. מנחה סדנאות כתיבה ומרצה לפילוסופיה.
גבי ניצן
11.1 | יום שני - 19:00-21:00
דמות מוצאים, לא ממציאים
בכל הספרים והסיפורים שכתבתי מעולם לא המצאתי אפילו דמות אחת. כל אחת מהן כבר היתה קיימת כישות מלאה, אורגנית ומורכבת, וכל תפקידי היה למצוא אתהדלת הנכונה, ליצור טריגר שיפעיל אותה – ואז לזוז הצידה ולהקשיב. במפגששלי נלמד את הדרך הפשוטה והאפקטיבית שמובילה אל מאגר אינסופי של דמויות,שכל אחת מהן בתורה היא מאגר אינסופי של סיפורים.
גבי ניצן הוא סופר, מחבר 'באדולינה' 'פרא' ו'דיוטי פרי', עיתונאי, שחקן ומנחה סדנאות כתיבה. זוכה פרס שדולת הנשים בישראל, ספריו הפכו לרבי מכרותורגמו למספר שפות.
אורלי קסטל-בלום
18.1 | יום שני - 19:00-21:00
מוקדם ומאוחר בטקסט הספרותי
איך להתחיל בכלל? מה לגלות, מתי ואיך? כיצד ניתן לעניין את הקורא באמצעות slow disclosure (גילוי איטי) הדגמה לחשיבות העצומה של סדר ואופן מסירת הדברים באמצעות קריאת סיפור של אידה פינק.
סופרת ועורכת זוכת פרס ראש הממשלה, פרס ספיר, פרס תל-אביב, פרס אלתרמןופרס ניומן. ספריה תורגמו לשפות רבות ונמכרים ומוערכים ברחבי העולם.
צרו קשר!